Mester

Sfaturi utile

Spuma poliuretanică are o capacitate excelentă de izolare termică și fonică și este de neânlocuit la montajul ferestrelor sau ușilor. În schimb, numai spuma aplicată corect o să garanteze rezultatele la care ne așteptăm!
La lipire se realizează o legătură permanentă și insolubilă între două suprafețe. Această procedură devine în ultima vreme mai acceptată față de metodele clasice de fixare (cu șuruburi sau cuie) datorită ușurinței cu care se poate executa și eficacității, respectiv solidității mai mari.
Etanșanții acrilici pe bază de dispersie apoasă se folosesc numai pe substraturi absorbante. Au o capacitate de deformare elastică redusă față de cele siliconice dar au o caracteristică foarte convenabilă: se pot vopsi.
Etanșanții siliconici sunt materiale cu aplicabilitate universală, dar diversele tipuri disponibile au caracteristici tehnice diferite de care trebuie să ținem cont la alegerea variantei optime pentru un anume scop.
De regulă, etanșanții acrilici au un preț mai mic decât cei siliconici, dar nu acest lucru trebuie să fie argumentul în luarea deciziei! Elasticitatea, posibilitatea de a le vopsi, rezistența la îngheț etc. sunt lucrurile care trebuie să ne ghideze să facem alegerea corectă.
Este mult mai ușor să îndepărtăm spuma încă proaspătă, neîntărită, decât resturile vechi de spumă.