Mester

Sfaturi utile

Care este modul de utilizare corect al spumelor poliuretanice?
2009. 05. 05.
Spuma poliuretanică are o capacitate excelentă de izolare termică și fonică și este de neânlocuit la montajul ferestrelor sau ușilor. În schimb, numai spuma aplicată corect o să garanteze rezultatele la care ne așteptăm!

Cum să pregătim substratul?
Se va aplica pe suprafețe curate, fără urme de ulei sau grăsimi, portante, fără praf sau porțiuni neaderente.

Umectarea obligatorie!
Cel mai important lucru la folosirea spumelor poliuretanice este umectarea înainte și după aplicare. Nerespectarea acestei faze cauzează apariția celor mai multe probleme, fiindcă spumele poliuretanice se întăresc numai în prezența apei. Conținutul de umiditate din aer nu este suficient pentru acest proces, este imperios necesar ca substratul, înainte de aplicarea spumei, apoi spuma proaspăt aplicată să fie stropită cu apă! Excesul de apă nu deteriorează procedura de întărire!

Aplicarea materialului
Înainte de aplicare, flaconul se va agita în poziție orizontală de 20-30 de ori ca materialul să se omogenizeze foarte bine cu gazul purtător. MESTER Spumă POLIURETANICĂ  se va aplica cu ajutorul adaptorului care se poate înșuruba pe ventilul de evacuare al flaconului.
În cazul MESTER Spumă POLIURETANICĂ PISTOL, se va folosi un pistol special de aplicare. La aplicare flaconul se va ține cu valva în jos!
 
Protecția de căldură!
Este foarte important ca flaconul de spumă să fie păstrat în locuri ferite de căldură. Păstrarea în locuri calde poate duce la îmbătrânirea înainte de termen al spumei. Spuma poliuretanică păstrată la aproape +50 °C se deteriorează de 7 ori mai repede decât păstrată sub +20 °C!
Se va evita ajungerea flaconului pe durata păstrării la temperaturi peste +50 °C din cauza riscului de explozie (nu se va lăsa flaconul în mașini parcate la soare!).

Păstrarea corectă
Flacoanele vor fi ținute numai în poziție verticală, cu valva în sus; păstrarea flacoanelor culcate duce la deteriorarea valvei de evacuare și implicit, la imposibilitatea aplicării materialului.

Transport
Condițiile de păstrare – temperatură, poziția flaconului – se vor avea în vedere și pe durata transportului.